x

Bh. fudbaler je kratko opisao otkaz Nizozemcu

Pjanićeva "umjerena" reakcija na Koemanov otkaz

Otkaz Ronaldu Koemanu u Barceloni vodeća je tema u fudbalskim krugovima.

Nizozemac je bilježio loše rezultate, ni igra Barcelone nije bila na nivou i sve je naplaćeno otkazom koji je klub potvrdio sinoć nakon poraza od Rayo Vallecana rezultatom 1:0.

Koemanov otkaz je naišao i na brojne reakcije i komentare, a svoje mišljenje iznio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji kod Koemana nije imao zavidnu minutažu pa je morao na posudbu u Besiktas kako bi imao utakmica, ali i održavao formu.


Pjanić je imao "umjerenu" reakciju na Koemanov otkaz, tako što je lajkao na Instagramu objavu novinara Acrafa Ben Ayada koji je postavio sliku Koemana i stavio opis vezan za njegov otkaz.

Miralem Pjanić je ranije najavio kako ne namjerava ostati u Besiktasu duže od sezone i želi se vratiti na Nou Camp, a možda i novi trener bude i nova šansa za Pjanića u redovima katalonskog giganta.


Već se počelo špekulisati o Koemanovom nasljedniku, a prema pisanjima vodećih svjetskih medija legenda Barcelone, Xavi Hernandez je prvi izbor za novog trenera i klub već danas počinje razgovore sa legendarnim Špancem.

Pored Xavija spominjali su se Antonio Conte, Roberto Martinez, ali čini se da u Upravi Barcelone imaju sada druge ambicije.

Žele legendu kluba koja poznaje situaciju i klimu unutar i oko kluba, ali i u finansijskoj situaciji u kakvoj se nalazi Barcelona, Xavi bi bio najrealnije opcija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.