x

pjevače briga za virus

Pjevači uzeli ogromne pare za Novu godinu: Narod pokupovao karte za doček kao da nije korona!

Uprkos što pandemija koronavirusa svaki dan odnosi sve više žrtava, kako u svijetu, tako i u Srbiji, u našoj prijestonici vlada novogodišnja euforija. Kao da se ništa loše ne dešava. Većina klubova, kafana, restorana i hotela u kojima su svoj nastup ugovorile estradne ličnosti gotovo su rasprodati.

Interesantno je i to, kako smo saznali od organizatora brojnih dočeka, da niko od pjevača nije spustio cijenu nastupa za najluđu noć, već se drže onih prošlogodišnjih, ali ni cijene karata nisu ništa povoljnije. Mnogi Beograđani su bez problema platili svoja mjesta, iako je sve još uvijek neizvjesno. Neki od klubova i restorana planiraju novogodišnju proslavu, ali karte za istu nisu naplaćivali, već su samo radili rezervacije. To znači da su gosti zauzeli stolove, a da će ulaz platiti na sam doček.


Podrazumijeva se i da će oni koji su prodavali karte novac vratiti kupcima ukoliko ne bude proslave, baš kao što će i oni pjevači koji su unaprijed uzeli honorar ili avans, sve morati da vrate organizatorima, što stoji u ugovorima. Menadžer jednog kluba koji organizuje doček na čak tri lokacije nam je rekao da su oni uredno pjevačima koji će nastupiti uplatili ugovoren honorar, koji iznosi po nekoliko desetina hiljada eura, ali da ima i pojedinih pjevača koji za svoj angažman nisu tražili novac unaprijed.


Jedna od onih koja je najavila svoj novogodišnji nastup u prijestonici je Nataša Bekvalac.

Kako saznajemo, njen honorar iznosi 25.000 eura. Cijena karte se kreće od 50 do 150 eura. I Kaća Grujić će pjevati u Beogradu, za šta će inkasirati 20.000 eura. Sa njom će raditi Sloba Radanović za honorar od 30.000 eura, a svako ko želi da s njima uđe u 2021, mora da izdvoji od 90 do 130 eura.

- Iskreno se nadam da će biti nastupa. Sloba i ja smo zakazali još u januaru. Očekujem da će se do tada sve smiriti i da ćemo ispratiti ovu, a sa pjesmom ući u 2021. godinu - rekla je nedavno Kaća za medije.


Đani nastupa na Ledinama za 35.000 eura, a cijena karte je od 65 do 120 eura.

On je za Kurir rekao da je njegov nastup zakazan kada nije bilo korone.

- Ništa ne znam što se dočeka tiče. Meni je taj nastup zakazan odmah poslije dočeka 2020. Nije bilo ni govora o koroni, moglo se planirati.

Rada Manojlović se nada da će za najluđu noć pjevati na jednom splavu u Beogradu, zajedno sa Peđom Medenicom. Ulaznice za njihov nastup koštaju od 100 do 200 eura, što i ne čudi, jer su pjevači ugovorili honorar za njih dvoje od 50.000 eura.


Dejan Matić i Gabrijela Pejčev zakazali su nastup u jednom restoranu, a ulaznice koštaju od 80 eura, dok će Jana i Uroš Živković pjevati u svečanoj sali u kojoj su ulaznice od 50 do 70 eura, i gotovo su rasprodate. Angelina će pjevati u noćnom klubu u centru grada, a cijene se kreću od 40 do 250 eura, koliko se plaća separe. Slađa Alegro zakazala je nastup u jednom beogradskom hotelu za honorar od 25.000 eura.

Menadžer Amer Hodžić je prokomentarisao situaciju. 

- Ne možemo ugovarati nastupe kada naši pjevači imaju zabranjen rad. Sve svadbe, koncerti su samo prolongirani za neka bolja vremena koja su i dalje na čekanju, to isto važi i za doček najluđe noći iako neki uzalud reklamiraju doček. Ništa do proljeća -mišljenja je i estradni menadžer Amer Hodžić.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.