x

Zenica

Pobjeda nogometaša Steel City nad NK Pobjeda! (Foto)

Uokviru 19.kola Kantonalne lige ZDK, u Zenici je odigrana prvenstvena utakmica između ekipa NK Čelični grad-Steel City i NK Pobjeda iz Tešanjke.

Utakmica se igrala na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom po promjenljivom i oblačnom vremenu (+18* C), pred oko 40 gledalaca. Završilo je pobjedom domaće ekipe, Čelični grad-Steel City.

Danas smo u Zenici gledali pravu prvenstvenu utakmicu. Zasluženu pobjedu od 2:0 su ostvarili domaći nogometaši NK Steel Cityja –Čeličnog grada i tako se nogometaši NK Pobjeda nisu uspjeli revanširati za poraz od 1:2 u 8.kolu i u jesenjem dijelu sezone na stadionu Topolik-Tešanjka.

Utakmica je bila dosta otvorena, borbena i sa dosta prilika za postizanje golova.

Domaći nogometaši rano dolaze u vođstvo od 1:0 u 2′ golom Mahira Jusića, nakon brze akcije domaćih.

Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 71.minuti trener domaćih, Almir Karabegović, izvršio je četiri izmjene i osvježio ekipu. U igru su ušli Aldin Kubat, Amar Vehabović, Nedim Dubičić i Dino Hinović, umjesto Imrana Džaferovića, Bernada Imamovića, Irnisa Kubata i Harisa Čajlakovića, te u 85′ umjesto Muhameda Šuta u igru je ušao Amar Muslić. To je ubrzo donijelo promjenu u rezultatu. Naime u 73′, drugi gol za Čelični grad postigao je rezervista Dino Hinović, za rezultat 2:0 za domaće, što je bio i konačan rezultat.

Nakon 19.kola prva na tabeli je Nemila sa 51 bod i bilansom od 16 pobjeda, tri remija i bez poraza, drugi je Čelični grad-Steel City sa 48, treća Liješeva sa 45 bodova. Ova tri tima će se do kraja boriti za prvo mjestu i ulazak u viši rang, Drugu ligu FBiH. Na začelju je Proleter sa devet bodova.

U narednom, 20.kolu ekipa NK Čelični grad gostuje kod ekipe NK Napredak iz Šija, dok je NK Pobjeda domaćin ekipi NK Nemila, lideru na tabeli.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.