x

sarajevo

Počeo je 29. Sarajevo Film Festival, pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom! (Galerija)

Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu sinoć je počeo 29. Sarajevo Film Festival. Publika će u narednim danima imati priliku uživati u gledanju više od 200 filmova.

Voditelj ceremonije otvaranja 29. izdanja SFF-a bio je crnogorski glumac Lazar Dragojević, koji je festival zvanično proglasio otvorenim. SFF s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine povjerava uspješnim regionalnim filmskim umjetnicima mlađe generacije sa željom da otkriva, podržava i promoviše mlade filmske profesionalce.


Crvenim tepihom 29. izdanja Sarajevo Film Festivala ponovo su dominirali političari, ali i poznate ličnosti iz drugih sfera javnog života.

Pojavili su se: reditelj Ademir Kenović sa suprugom Selmom, manekenka Džejla Glavović sa suprugom Mahirom, novinarka Christiane Amanpour, frontmen Kultur Shocka Srđan Gino Jevđević, glumica Alisa Čajić i drugi.


Među političarima koji su stigli na otvorenje je visoki predstavnik Christian Schmidt, delegat u parlamentu Irfan Čengić, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, ministar kulture i sporta Kenan Magoda, šef Delegacije EU Johann Sattler, američki ambasador Michael Murphy itd.


Direktor SFF-a Jovan Marjanović sa suprugom Šejlom

SFF je otvorenom projekcijom filma "Kiss the Future" ("Poljubite budućnost") režisera Nenada Čičina-Šaina, koji govori o opsadi Sarajeva te koncertu grupe U2. Legendarni Bono je stigao u glavni grad BiH sa suprugom Ali Hewson.


Christian Schmidt

"Kiss the Future" opisuje iskustva zajednice, koja je nastavila raditi stvarati i živjeti u gradu tokom cijele opsade. Kako blokada traje godinama, življenje postaje čin odbrane, a rock i punk muzika inspirišu i odvlače pažnju od svakodnevnog užasa granata i snajpera.


Ministar Edin Forto

.

.


Delegat u parlamentu Irfan Čengić

.

.

.

.
Manekenka Džejla Glavović sa suprugom Mahirom

.
Indira Kučuk Sorguč

Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.