x

Pogledajte cijene električnog kabrioleta MG Cyberster

MG Cyberster, atraktivni električni sportski kabriolet službenu premijeru doživio je u maju, a sada je otkriveno po kojoj će se cijeni prodavati u Kini.


Na globalnom tržištu trebao bi se pojaviti po ekstremno niskoj cijeni od navodno 63.250 evra za osnovni model sa zadnjim pogonom (RWD), dok bi onaj jači model s pogonom na svim točkovima trebao imati cijenu od oko 75.000 evra. To su preporučene cijene, možda budu i niže. Evo i zašto.

Naime, MG britanski je brend u vlasništvu šangajskog SAIC-a, kompanije koja je u vlasništvu kineske države. Novi MG Cyberster se u prvom redu prepoznatljiv po svom fantastičnom dizajnu, ali i po odličnim voznim karakteristikama.

Iako je najavljeno kako bi osnovni model u Kini mogao imati cijenu oko 300.000 yuana (oko 38.890€), čini se kako će mu cijena biti puno niža. Spominje se cijena od samo 31.080€. Za električni sportski automobil s 314KS i baterijom od 64kWh koja obezbjeđuje domet od oko 500 kilometara, to je vrlo povoljno.

Kažu kako će Kinezi moći kupiti i jači model za 33.020€, koji se može pohvaliti elektromotorom od 340KS, te baterijom od 77kWh i dometom do 680km.

(Računalo.com)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.