x

iznenadni odlazak glumca

Pomogao slijepoj djevojčici, pa postao zvijezda u Hrvatskoj: Marko je imao dobru dušu, od ove priče srce se steže!

Glumac Marko Živić preminuo je jučer u 49. godini. Nažalost, nije uspio da se izbori s koronavirusom i preminuo je u KBC Dragiša Mišović, nakon što je posljednjih nekoliko dana bio priključen na respirator.

Jednom prilikom je govorio o svom djetinjstvu i otkrio da je kao dijete pomogao jednoj slijepoj djevojci.

U pitanju je bilo jedno muzičko takmičenju u Zagrebu, a Marko se na tu temu šalio da je bio popularniji u Hrvatskoj nego ovdje. U emisiji je gostovao u martu ove godine.


- Ja saznam da smo pobijedili, a oni su nama, svim izviđačima stavili neke lutke na scenu, kao da sjede... Bilo je dogovoreno da, kada svi istrčimo, svako uzme lutku i maše publici za kraj. Mi pobijedili, proglasili pobjednika, dobro... Ja se vratim, nečija kćerka je u pauzi bila slabovida, ili čak slijepa, i dok je žiri birao ona je petnaest minuta svirala na klaviru. Možda je imala 20 godina i kusur...", pričao je.


- Došla je do klavira, ali ne zna dalje, loše je to organizovano. Ja sam je vidio i dao sam joj tu lutku... Svi mašu, samo ja nemam lutku kao pobjednik. Mislim, poslije su mi je dali, možda je sada u Kruševcu. Djevojka je krenula da plače i to su sve snimili fotografi. Pošto sam imao kumove u Zagrebu, rekli su im da sam najveća zvijezda, jer sam joj dao lutku, a ja nisam o tome ni razmišljao (kako sam joj dao lutku). Samo sam mislio kako stoji sama pored klavira, dao sam joj lutku i poveo je na scenu, a, eto, postao sam veća zvijezda u Hrvatskoj, nego što sam bio ovdje u tom trenutku - ispričao je Marko Živić u jednoj emisiji.

Marko Živić je rođen u Kruševcu 4. aprila 1972. godine. Preminuo je u Beogradu 14. oktobra 2021. godine.

.

.

.

..

.

Izvor: Espreso

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.