x

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima

Njemački proizvođač je saopštio da je povećao svoj vlasnički udio u hrvatskoj automobilsko-tehnološkoj kompaniji Rimac Automobili sa ranijih 10 odsto, na 15,5 odsto.

Iz Štutgarta kažu da Porsche podržava Rimca i njegov pozitivni razvoj već godinu dana.

"Brzo smo shvatili da Porsche i Rimac mogu mnogo naučiti jedan od drugog. Verujemo u ono što Mate Rimac i njegova kompanija mogu ponuditi, zbog čega smo sad povećali svoj udio i namjeravamo intenzivirati našu saradnju u području baterijske tehnologije."

Firma iz Hrvatske, objašnjavaju iz Porschea, razvija i proizvodi komponente za elektromobilnost i supersportske automobile na električni pogon pa je idealan partner za tako nešto.

"Jedna od najvažnijih prekretnica od osnivanja naše kompanije bila je da osvojimo Porsche kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše saradnje i osnova za još bliži odnos", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

"Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo da zajedno ostvarimo u budućnosti", dodao je Rimac.

Rimac Automobili se ubrzano šire i danas zapošljavaju oko 550 ljudi. Kompanija se fokusira na baterijsku tehnologiju, električne pogone i razvijanje digitalnih interfejsa (HMI), kao i električnih bicikala, kojima se bavi sestrinska firma Greyp Bikes.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.