x

Posljednji pozdrav Isidori Bjelici: Ceca čvrsto drži buket u rukama, u crnom od glave do pete! (Foto)

Poznata spisateljica Isidora Bjelica 5. avgusta je izgubila dugogodišnju bitku sa rakom, a danas će biti ispraćena na vječni počinak. Na Novom groblju, na ispraćaju za kremaciju, okupili su se njena porodica - djeca Lav i Vila, suprug Nebojša Pajkić, njeni roditelji, brojni prijatelji, rodbina, poštovaoci...

Njena urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana. Komemoracija je održana u Maloj sali Centra Sava, gdje su joj njena porodica i prijatelji rekli posljednje zbogom. Ispraćaj za kremaciju zakazan je za danas u 16.15 časova.

Isidora Bjelica preminula je u srijedu u Beogradu u 52. godini, nakon duge i teške borbe s bolešću. Bjelica je objavila preko šezdeset knjiga, pedeset pod svojim imenom, a petnaest pod pseudonimom.


Fotografije: Kurir

Dobitnik je dva Beogradska pobednika za književnost, dva Zlatna bestselera, Samsungove nagrade za kulturu, nagrada Gala pisac TV Politike 2002, Najvoljenije žene 21. vijeka, Karić nagrade za publicistiku i nagrade “Dragiša Kašiković” za publicistiku, nagrade za književnost studenata Sorbone i mnogih drugih priznanja za brojne humanitarne angažmane.


Za porodicom, brojni prijatelji zajedno sa Dajanom Paunović, Milomirom Marićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, pristigli su na Novo groblje da upute posljednje zbogom spisateljici. Takođe, od poznatih lica, došle su Ceca Ražnatović, kao i Zorana Pavić.

Svetlana Ceca Ražnatović nije se dugo zadržala. Došla je i oprostila se od Isidore, ostavila buket cvijeća i kroz svega 15 minuta napustila je Novo groblje.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.