x

Kraj priče

Posljednji proizvedeni Demon ide na aukciju

S proizvodnih traka tvornice u Kanadi sišao je posljednji proizvedeni Dodge Challenger SRT Demon koji će u paru s posljednjim proizvedenim Viperom od 20. do 23. juna biti ponuđen na aukciji u američkom gradu Uncasvilleu.

Iako je s proizvodne trake sišao s crnom bojom karoserije, Dodge će posljednji proizvedeni Challenger SRT Demon (koji će na predstojećoj aukciji kuće Barrett-Jackson biti ponuđen isključivo u paru s posljednjim proizvedenim Viperom) ponuditi u kombinaciji s ručno lakiranom crvenom karoserijom i 18-inčnim aluminijskim felgama na kojima će biti gume za trke ubrzanja, a jedan od zanimljivih detalja je i pločica u kabini koja će budućem sretnom vlasniku sugerisati da se vozi u posljednjem od 3.300 ukupno proizvedenih primjeraka.


Pored Demona i njegovih gromoglasnih 851 konjskih snaga koje proizvodi 6,2-litarski V8 motor, tu je i posljednji Viper koji je proizveden u augustu 2017. godine. Njegov legendarni 8,4-litarski V10 motor raspolaže sa 659 konjskih snaga, a u nastojanju da podsjete na prvi Viper RT/10 u Dodgeu su karbonom oplemenjenu karoseriju posljednjeg primjerka također obojili crvenom bojom.


Detalji koji Viper čine jednom od američkih automobilskih ikona svakako su karakteristične izduvne cijevi na bokovima i 355 milimetara široke zadnje gume.


Ostaje nam da sačekamo i saznamo koliko će budućeg vlasnika na kraju koštati nešto više od 1.500 konjskih snaga.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.