x

Potresna ispovijest Simonide Milojković o pokojnoj novinarki: Dragana zadnja tri dana nije jela, mjesecima nije primala platu!

Novinarka Dragana Tripić (58) prošle nedjelje izvršila je samoubistvo u svom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Njeno beživotno tijelo pronašla je njena kćerka Aleksandra Stojadinović, a novinarka je u četvrtak 24. oktobra sahranjena na Lešću.

Srpski telegraf otkrio je da je Dragana bila depresivna zbog posla i kredita koji je digla prije nekoliko godina kako bi kupila stan. Draganina koleginica i dobra prijateljica književnica Simonida Milojković otkriva da je znala da Tripićka ima finansijski problem, ali da niko nije ni slutio da je problem toliko veliki da bi ona izvršila samoubistvo.

Naime, Simonida je za Srpski telegraf ispričala potresne scene iz posljednjih dana Draganinog života i otkrila kroz kakav je pakao novinarka prošla.


- Na sahrani je bilo oko tridesetak novinara s kojima se Dragana družila i podržavala tokom karijere, ali apsolutno niko od nas nije znao da se suočava s takvim problemima, a kamoli da nije imala šta da jede posljednjih dana. Čula sam od jedne djevojke, koju sam tada vidjela prvi put, da je i ona šokirana saznanjem da Dragana tri dana pred smrt nije ništa jela. Nije mi poznato od koga je to čula i saznala tu užasnu stvar. Takođe sam čula da Dragana nekoliko mjeseci nije primila platu jer je njen poslodavac kod kojeg je privatno radila kasnio sa isplatama. Do posljednjeg trenutka nije otkrivala da joj je toliko teško - ispričala je Simonida i dodala:


- Što se mene tiče, ja sam Draganu za posljednjih pet godina vidjela tri puta, budući da sam napustila novinarstvo i promijenila posao, tako da više nisam bila u prilici da s njom putujem poslovno kao ranije ili da je srećem po javnim događajima. Ipak, svi mi koji smo Draganu voljeli i cijenili iz novinarskog svijeta njeno samoubistvo smo doživjeli kao svojevrsni poraz jer bismo joj pomogli da smo znali s kakvom mukom se nosila, a sad je očigledno da je velika muka bila u pitanju - završila je Milojkovićka.

Podsjetimo, nedjelju dana prije nego što je digla ruku na sebe, Dragana je sjedila sa Rakom Marićem i Mišom Begenišićem u njegovom kafiću u kojem se uglavnom okupljaju muzičari i Draganini zemljaci iz Bosne. Njih dvojica su ispričala da je bila izuzetno vesela i da im na pamet nije palo da ima neke probleme.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.