x

velika tuga

Preminuo maleni Luka Miladinović (5) koji je ujedinio Srbiju: Riječi njegove majke rasplakale sve!

Neki put nema dovoljno riječi da iskažete ono što osjećate. Nema pravih riječi. Teško ih je naći, a sve što mislite i napišete, samo je tuga. Sva bol ovog svijeta slila se u jednu plavu umrlicu. Maleni Luka Miladinović (5) je preminuo. Dječak je umro u srijedu, 23. avgusta.

Naš junak, borac, anđeo, otišao na neko bolje mjesto... dušo naša nasmijana počivaj u miru", napisala je dječakova majka u objavi na Fejsbuku.

Podsjetimo, Luka je rođen iz blizanačke trudnoće koja je trajala do 31. nedelje, kada je došlo do spontanog porođaja koji je završen carski rezom. Lukin brat se rodio kao zdrava beba, dok je Luka imao pet dijagnoza: epilepsija, plagiocefalia poznata kao sindrom ravne glave, artrogripoza, Q66.0 talipes equinovarus koji karakteriše deformtet stopala i specifičan poremećaj razvoja pokretljivosti.


"Rođen je sa krivim stopalima. Ljekari nisu odmah primijetili. Djeca s ekvinovarusom su potpuno u redu. Problem je kada krive budu i ruke. Problem sa rukama smo primijetili poslije dva mjeseca i tada su pretpostavili da je u pitanju artrogripoza. Djeca sa artrogripozom su natprosječna, idu u školu, neko bude u kolicima, ali inače napreduju, mentalno su zdravi", ispričala je ranije Lukina majka.


Artrogripoza je bolest koja nastaje kad beba nema mjesta u stomaku. To je bolest mišića, cijelo tijelo je hipotono, mišići mu nisu jaki, mlitavi su. On ima otežano disanje, ne može da sjedi, teško drži glavu, brzo se umara. Zbog svega toga mu je slaba i komunikacija, ispričala je majka ranije.

Za malenog Luku sakupljan je novac za operacije matičnim ćelijama u Turskoj, krajem prošle godine.

Luka će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu u subotu, 26. avgusta u 11.15.


Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


HVALA BOGU DA SAM KONAČNO DOBIO SVOJ KREDIT SA KAMATOM OD 3%. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ MAJKA SAM 3 DJECE RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, TREBAO MI JE ZAJAM POČETKOM OVE GODINE I BIO SAM PREVAREN NA MREŽI. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD GĐE VLADIMIRE FRANKE. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S KREDITOM, KAKO MI GOVORIMO, BOŽIĆNI ZAJAM JE DOSTUPAN I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO JER SAM TAKOĐER DOBIO SVOJ BOŽIĆNI ZAJAM OD NJE. ONA JE PRAVA BOŽJA ŽENA I IMAM 100% JAMSTVO DA I VI MOŽETE DOBITI SVOJ ZAJAM OD NJE. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI IZLAZ KAKO MOŽETE DOBITI JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GĐE VLADIMIRE FRANKE. LJUBAZNO JE KONTAKTIRAJTE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: [email protected]