x

NOVI DETALJI ISTRAGE

Pretpostavlja se da je ovo razlog zašto je Matej trčao i zaustavio taksistu u noći nestanka: Drugovi ispričali policiji i prijateljima u Hrvatskoj!

Matej Periš (27) iz Splita koji je nestao 31. decembra 2021. godine u Beogradu nakon izlaska iz kluba Gotik, najvjerovatnije je pokušao da zaustavi taksi kako bi ga navodno prebacio do iznajmljenog apartmana na Dorćolu, u Ulici Žorža Klemansoa, gdje se uputio da nešto uzme.

Nagađa se da li je riječ o novcu ili nečem drugom. Ovakav zaključak se može izvući na osnovu onoga što su njegovi drugovi ispričali istražnim organima, ali i prijateljima u Hrvatskoj. Iako iznajmljeni stan nije bio daleko, svega nekoliko kilometara, mladi Splićanin ne poznaje Beograd, te mu je navodno bilo teško da se snalazi, pa mu je najlakše bilo da do apartmana na Dorćolu dođe uz pomoć taksiste, kome bi dao adresu.


- Matej je planirao da se vrati u klub "Gotik", jer mu je tamo ostala jakna - navodi sagovornik Novosti, koji je u kontaktu sa mladićima, koji su sa Perišem došli u srpsku prijestonicu, na doček Nove godine.

- Njegov izlazak iz kluba uslijedio je poslije naručivanja i plaćanja računa za dvije flaše viskija, oko kojeg je izbio mali nesporazum. Navodno, Periš i njegovo društvo su naručili jednu, a isporučene su im dvije boce, koje su morali i da plate.


Ovo je djelić mogućeg scenarija zašto je Periš u noć 31. decembra, nešto prije 1.43 izašao iz kluba i krenuo ka Karađorđevoj ulici, gdje je pokušao da zaustavi taksi. Taksista je kasnije izjavio da nije mogao da ga primi jer je išao na zakazanu vožnju. Matej je tada malo trčeći, a malo hodajući, prošao Travničku, a potom je ušao u Ulicu braće Krsmanović. Kamera, koja ga potom "hvata" je ona na restoranu "Savanova", na šetalištu ka Beogradu na vodi u 1.52.


- Nazire se da je osoba, za koju sumnjamo da je Matej, sišla stepenicama dole ka rijeci. Sve ovo se poklapa i sa analizom baznih stanica mobilnih telefona, koje su hvatale signal Periševog telefona. Ono što je simptomatično jeste to da signal njegovog telefona hvataju bazne stanice na tom mjestu i dok se vidi da nekog ili nešto nosi Sava - navodi izvor blizak istrazi.

Nije jasno da li neko pliva ili ga voda nosi. Taj "objekat" se vidi i na snimcima dok prolazi ispod Brankovog mosta u smjeru ka ušću u Dunav. U jednom trenutku, međutim, više nijedna bazna stanica ne hvata signal telefona. Od tog trenutka se mladiću iz Splita gubi svaki trag.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir/Novosti

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.