x

MANSORY MODIFIKACIJE

Prikazan Maserati MC20 First Edition

Sada pod poklopcem motora ima 720 KS


Njemački Mansory prikazao je modificirani Maserati MC20 i nazvao ga First Edition. Automobil je dobio atraktivni aerodinamički paket sa elementima od ugljeničnih vlakana i potpuno redizajniran enterijer, kao i povećanje snage za 100 KS.

Snagu isporučuje fabrički Nettuno motor – trolitarski V6 sa dva turba, koji je Mansory pojačao na 720 KS i 850Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je postignuto softverskom intervencijom i ugradnjom ispušnog sistema visokih performansi. Snaga se šalje na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog mjenjača.

Nakon ovih izmjena, kupe ubrzava od 0-100km/h za 2,7 sekundi, a maksimalna brzina je 330km/h.Prednje felge su prečnika 21 inča, a zadnje 22 inča. Automobil je dobio šire prednje usisinike, agresivniji prednji spliter, otvore integrirane u blatobrane, novi poklopac motora i širi difuzor. Neki dijelovi nisu ofarbani, što stvara još upečatljiviji utisak.

U kabini skoro nijedna komponenta niti površina nisu ostavljeni nedirnuti. Sjedišta, kabinska konzola, paneli vrata, čak i prostor za noge presvučeni su kožnim tapacirungom. On je najvećim dijelom žute boje, ali je dodata i bijela radi kontrasta, a na sjedištima je italijanska trobojka, kao i na velikim polugama za mijenjanje stepena prijenosa.

Mansory nije objavio detalje o cijeni, ali ako se zna da fabrički model košta oko 220.000 eura u osnovnoj varijanti, tjunirana je sigurno značajno skuplja.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.