x

U Parizu igra očajno

PSG-u 25 miliona: Poznat je naredni klub Georginija Wijnalduma

Georginio Wijnaldum je najavljen kao veliko pojačanje PSG-a, ali u Parizu uopšte ne briljira.

Kako sada stvari stoje nizozemski veznjak će se na Parku prinčeva zadržati samo jednu sezonu nakon čega mu slijedi povratak u Premiership.

Engleski mediji pišu da će Wijnaldum na ljeto potpisati za Aston Villu nakon što je Steven Gerard odlučio da ključeve veznog reda u ruke da upravo ovom 31-godišnjaku.

Čini se da i u PSG-u nemaju ništa protiv transfera, a već su odredili i cijenu za koju će ga prodati. U pitanju je cifra od 25 miliona eura.


Obzirom da je ljetos stigao potpuno besplatno prodaja Wijnladuma će pariškom klubu garantovati odličnu zaradu.

U koliko očajnoj formi se nalazi bivši fudbaler Liverpoola najbolje pokazuje njegova statistika protiv Nice kada je PSG izgubio s 1:0.

Nizozemski veznjak zaigrao je konačno od prve minute, ali nije uspio da opravda povjerenje Pochettina. Wijnaldum je na terenu proveo 91 minutu, te su navijači bili u šoku kada su vidjeli njegovu statistiku nakon utakmice.


Naime, nevjerovatno je da je WIjnaldum koji je inače vezni fudbaler na ovoj utakmici imao svega 28 dodira s loptom. Koliko je to očajno najbolje pokazuje činjenica da je i golman PSG-a, Keylor Navas, imao više dodira s loptom od njega (34).

Wijnaldum je u prvom poluvremenu samo devet puta bio u kontaktu s loptom što je zaista poražavajuće za njega. I tada je Navas bio bolji od njega jer je u prvom dijelu imao 19 dodira s loptom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.