x

KOD DOBOJA

Putopisac Robert Dacešin na Ozrenu u društvu medvjeda i vukova

Ono što sam doživio na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života, rekao je


Poznati putopisac Robert Dacešin posjetio je planinu Ozren, tačnije bazu Paragost u blizini Doboja. Tu je imao nesvakidašnje iskustvo s obzirom da je 24 sata proveo s medvjedima i vukovima.

- Iako su vukovi i medvjedi, često okarakterisani kao neke od najopasnijih životinja na našem području, u ovom videu, proveo sam 24 sata sa njima i upoznao njihovu drugu stranu – naveo je Dacešin.

Ističe da je obilazeći Bosnu i Hercegovinu imao priliku da vidi posebne stvari za koje ranije nije znao ni da postoje na našim prostorima.

- U gotovo svaki dio zemlje u koji bih se zaputio, pronašao bih nešto čudesno lijepo i upoznao neke dobre ljude, koji bi učinili boravak u tom kraju još posebnijim. Mada, ono što sam doživio na planini Ozren gdje sam boravio, jedno je od najnevjerovatnijih iskustava čitavog života. Naime, u mjestu zvanom baza Paragost, imao sam priliku da provedem jedan čitav dan družeći se sa dva medvjeda imena Maša i Ljubica, vukom imena Vuk, lamom, magarcem i raznim drugim životinjskim drugarima, te provedem zaista jedan dan za pamćenje – rekao je.

Naglasio je da ga je posebno oduševio način na koji se domaćini ovog mjesta brinu o svim životinjama i kako one žive u jednom posebnom miru i sreći.

- Javite mi kako vam se čini ovo mjesto, a ja vas toplo pozivam da ga posjetite i doživite jedno zaista posebno životinjsko iskustvo. Više o ovom mjestu, možete saznati na stranici – zaključio je Dacešin.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.