x

Katalonski Sport otkriva

Rakitićev nepromišljeni potez nakon kojeg mu je svlačionica okrenula leđa

Ivan Rakitić je već neko vrijeme na marginama u Barceloni. Često se spominje njegov odlazak s Nou Campa, međutim hrvatski veznjak je još uvijek član španskog velikana. 

Katalonski Sport u svom današnjem izdanju otkriva i trenutak kada je Rakitić izgubio povjerenje i ugled u svlačionici Barcelone. Od tada za ovog odličnog fudbalera vieše ništa nije isto.

Bilo je to prošle godine nakon što je Liverpool izbacio Barcelonu iz Lige prvaka. Nakon debakla na Anfieldu Rakitić je s porodicom otišao na tradicionalni sajam u Sevillu.

"Nikom se to nije svidjelo. U tom trenutku najmanje prikladno je bilo da neko od nas šeta ulicama Seville", rekao je neimenovani fudbaler Barcelone svom agentu.

Nakon tog dana odnos između Rakitića i vođa u svlačionici je postao još hladniji. Pojedini igrači su taj Rakitićev potez shvatili kao da je cijela svlačionica pala navijačima u očima.

"Izvinjavam se, ali ja sam otac i muž. Meni je porodica na prvom mjestu. Otišao sam u Sevillu da budem s njima", rekao je Rakitić svojevremeno, ali čini se da njegovo izvinjenje i nije puno značilo njegovim saigračima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.