x

junak vučice

Romin tinejdžer nakon gola potrčao Mourinhu u zagrljaj i podsjetio ga na "skupocjeno" obećanje

Nogometaši Rome su slavili u 13. kolu italijanske Serie A na gostovanju kod Genoe rezultatom 2:0, a neočekivani junak Vučice bio je tinejdžer Felix Afena-Gyan, koji je postigao oba gola i kojem je Jose Mourinho obećao poseban poklon.

Osamnaestogodišnjak iz Gane je u igru ušao u 75. minuti, a sedam minuta kasnije je nakon kontre i sjajne asistencije Henrikha Mkhitaryana pogodio za 1:0. U sudijskoj nadoknadi isti igrač je postavio konačnih 2:0 i donio sedmu pobjedu Romi ove sezone.


Dječak iz Gane postao je tako prvi igrač rođen nakon 1. januara 2003. koji je postigao gol u Seriji A, a nakon prvijenca potrčao je ka klupi u zagrljaj Mourinhu, koji je otkrio da mu je obećao kupiti kopačke.


"Primavera trenira blizu nas, on i još 3-4 juniora često treniraju s nama. Oduševila me njegova smirenost pred golom. Tehnički nije sjajan, ali je hladnokrvan. Zapanila me njegova fizička snaga i njegova poniznost. Obećao sam mu da ću mu kupiti neke skupe kopačke koje koštaju 800 eura (smijeh) i dotrčao je do klupe da me podsjeti. Afena-Gyan će sada ostati s nama u prvom timu, a sutra ću mu kupiti kopačke", rekao je Mourinho nakon sinoćnjeg meča.

Roma je tako prekinula niz od dva uzastopna poraza i nakon 13 kola zauzima peto mjesto sa 22 boda.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.