x

zaprijetili napadima

Rusija: Napast ćemo Kijev ako Ukrajinci nastave sa sabotažama na našem teritoriju!

Rusko ministarstvo je objavilo da je morska trgovačka luka u Mariupolju "potpuno oslobođena od militanata nacističke formacije Azov".

"Svi taoci koje su nacisti držali na brodovima u luci, uključujući i strane, oslobođeni su. Ostaci jedinica ukrajinskih trupa i nacista Azov koji se nalaze u gradu blokirani su i lišeni mogućnosti da pobjegnu iz okruženja", rekao je rekao glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov.


Kaže i da je rusko zrakoplovstvo pogodilo 10 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su zapovjedno mjesto, tri skladišta raketnog i topničkog oružja, kao i šest područja koncentracije ukrajinske vojne opreme.


"Vidimo pokušaje sabotaže i udara ukrajinskih vojnika na objekte na teritoriju Ruske Federacije. Ako se takvi slučajevi nastave, oružane snage Ruske Federacije izvest će udare na centre odlučivanja, uključujući Kijev, od kojih se ruska vojska do sada suzdržavala", rekao je.


Rusija tvrdi da je ukupno od početka invazije uništila 130 zrakoplova, 103 helikoptera, 244 protuzračna raketna sustava, 447 bespilotnih letjelica, 2173 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 243 raketnih sustava, 937 topova i minobacača, kao i 2082 specijalna vojna vozila.

Rusija je ranije ovog mjeseca optužila Ukrajinu da je izvršila napad helikopterom na skladište goriva unutar ruskog teritorija. Ukrajinsko Ministarstvo obrane nije niti potvrdilo niti opovrgnulo napad.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.