x

trijumf bordo tima

Rutinska pobjeda FK Sarajevo protiv FK Sloboda: Tatar i Hebibović razbili Tuzlake

Sarajevo je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo na Koševu tuzlansku Slobodu rezultatom sa 3:0.

Sloboda je prva prijetila u ovom meču. Amer Bekić je pobjegao odbrani Sarajeva u drugoj minuti, ali je loše šutirao i lopta je otišla daleko preko gola.

Uzvratio je domaći tim preko Guzine, Lakić siguran, ali u petoj minuti golman tuzlanskog tima nije mogao ništa napraviti. Letić je ubacio, a Handžić glavom pogađa za 1:0.

Sloboda je ostala u 12. minuti bez Amera Bekića koji se povrijedio, a zatim je viđeno još nekoliko dobrih napada sa obje strane.

Sjajnu šansu gosti imaju u 25. minuti. Samir Bekrić je šutirao sa 25 metara, a Kovačević je uspio uz dosta muke da odbrani njegov šut.

Gosti su umalo došli do gola i u 37. minuti. Livančić je bio u odličnoj šansi, ali je Kovačević fantastično odbranio.

Prvo poluvrijeme je završeno dobrom akcijom domaćih na koju je zakasnio Tatar, a i unastavku smo vidjeli jako dobru fudbalsku predstavu sa obje strane.

Tatar i Handžić su prijetili golu gostiju, uzvratili su Mujagić i Bekrić, a upravo je Mujagić u 68. minuti propustio veliku šansu za izjednačenje, ali je šutirao iz dobre pozicije pored gola.

U 76. minuti pobjednik je bio poznat. Kontru domaćih završava Anel Hebibović na asistenciju Tatara za prednost od 2:0.

To nije bilo sve od ovog dvojca. Igrala se 85. minuta kada Tatar ponovo ostavlja dobro loptu za Hebibovića koji pogađa za konačan rezultat meča od 3:0.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.