x

Sainz ispred Hamiltona na drugom treningu

Carlos Sainz odvozio je najbrži krug na drugom slobodnom treningu na Silverstoneu i jedini je vozač koji se spustio ispod 1:29, a Lewis Hamilton postavio je drugo najbrže vrijeme za Mercedes na njihovoj domaćoj stazi.

Zbog kišnoga prvog slobodnog treninga vozači su vrlo rano izašli na stazu na početku drugoga treninga jer su planirani program za dva treninga morali odraditi na jednom, donosi MAXF1.net.

Leclerc i Sainz zauzeli su prva dva mjesta za Ferrari na medium gumama, a Sainz značajno popravlja Leclercovo vrijeme nakon deset minuta i vozi 1:29.962.

Dvije minute kasnije Leclerc vozi novo najbolje vrijeme 1:29.639 uz najbolja vremena u drugom i trećem sektoru, a Ferrarijev vozač nakon nekoliko krugova opet popravlja najbolje vrijeme na 1:29.462.

Verstappen je odvozio drugi najbrži krug, ali ga je s te pozicije ubrzo skinuo Sainz u drugom Ferrariju s 0.081 sekundi sporijim vremenom od Leclerca.


Norris na soft gumama vozi novo najbolje vrijeme za McLaren (1:29.118), a Sainz popravlja najbolje vrijeme za Ferrari za jednu desetinku iako je izletio široko u devetom zavoju (Copse).

Leclerc nije uspio odvoziti dovoljno dobar krug na soft gumama i kasnio je 0.462 sekundi za momčadskim kolegom dok je Alonso bio četvrti najbrži za Alpine ispred Russella u Mercedesu.

Hamilton vozi odličan krug na soft gumama 15 minuta prije kraja, 0.163 sekundi iza Sainza, koji ga dovodi na drugo mjesto, sedam desetinki ispred momčadskoga kolege Russella.


Norris je završio treći za McLaren, 0.013 sekundi iza Hamiltona, a četvrti je bio vodeći čovjek prvenstva Verstappen u Red Bullu ispred Leclerca u Ferrariju.

Alonso je bio puno brži od Ocona na šestom mjestu za Alpine, a Perez je bio tek sedmi u drugom Red Bullu, šest desetinki iza momčadskoga kolege Verstappena.

Russell je završio osmi u drugom Mercedesu ispred Ricciarda koji je opet bio značajno sporiji od Norrisa, a Stroll i Vettel zauzeli su 10. i 12. mjesto za Aston Martin.

Albon je bio 14. najbrži u temeljito dorađenom Williamsu FW44, sekundu ispred Latifija, a najsporiji su bili vozači AlphaTaurija i Haasa koji su se smjestili na posljednjih nekoliko mjesta.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.