x

Sainz: U tom trenu brinuo sam se samo da me ne udare

Carlos Sainz kaže da nije mogao ništa učiniti da zadrži svoj Ferrari F1-75 pod kontrolom kada je u prvom krugu prešao preko lokve i izgubio bolid na ubrzanju nakon čega je morao odustati, a kaže da je sreća u nesreći što ga nakon toga nitko nije pokupio u uvjetima vrlo loše vidljivosti.

Sainz se treći puta u posljednja četiri F1 vikenda kvalificirao na treće mjesto, ovoga puta iza Verstappena u Red Bullu i momčadskoga kolege Leclerca, ali u teškim kišnim uvjetima Španjolac je izgubio mjesto u prvim zavojima od Pereza u drugom Red Bullu.

Ali utrka je za Sainza završila već u prvom krugu kada je, pokušavajući izbjeći vodeni sprej od Pereza ispred sebe, prešao preko lokve u zavoju broj 11 i izvrtio se, udario u barijere stražnjim krajem i odustao.

Ovo je četvrti puta ove sezone da je Sainz ostao bez bodova u utrci nakon Australije, gdje se također izvrtio u prvom krugu i odustao, te Azerbajdžana i Austrije gdje je odustao zbog kvarova na bolidu.


“Teška i razočaravajuća nedjelja,” rekao je Sainz.

“Do trenutka kada je utrka počela, razlika između intermediate i wet guma bila je vrlo blizu, ali da budem iskren s obje gume vidljivost bi bila nula, što je bilo najveće ograničenje.”

“Pokušao sam se izvući iz Perezovoga spreja i našao sam se u velikoj lokvi, imao sam vodeni klin i nisam mogao učiniti ništa da zadržim bolid.”


“U tom trenutku moja jedina briga bila je da me ne udare. Bio sam u opasnoj poziciji na sredini staze i znao sam da me drugi vozači ne vide.”

“Na svu sreću nije se dogodilo ništa gore. Ponovno ćemo postaviti i vratiti se tome u SAD-u. Čestitke Maxu Verstappenu i Red Bullu na naslovu prvaka.”

Sainz je unatoč četvrtoj utrci bez bodova i dalje u borbi za četvrto mjesto u poretku vozača koje i dalje drži Russell u Mercedesu s pet bodova više, a Leclerc je treći, 50 bodova ispred Sainza.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.