x

Samsung Galaxy Watch: Pametni sat sa naprednim funkcijama, autentičan i stvoren da traje! (FOTO)

Samsung Galaxy Watch predvodnik je pametnih satova, a svojim dizajnom kao i funkcijama stoji na vrhu ljestvice kada je moderna tehnologija minimalističkih razmjera u pitanju. Galaxy Watch vas povezuje sa okolnim svijetom, a funkcije pametnog sata i prirodnost analognog sata u jednom poboljšani su i time što baterija može da traje četiri dana, kao i to što je vodootporan do 50 metara dubine.

Galaxy Watch  je potpuno autentičan pametni sat. Okrugla površina, sjenke ispod kazaljki i otkucavanje daju osjećaj pravog mehaničkog sata, a efekti dubine i osvjetljenja daju posebnu notu. Na satu Galaxy Watch, kao jednom Always On satu, ne morate da pritisnete dugme ili okrenete masku da vidite koliko je sati. Jednostavno, podesite sAMOLED ekran tako da bude uključen sve vrijeme i omogućava vam da vidite koliko je sati i danju i noću.


Uz dugotrajnu bateriju nakon jednog punjenja, Galaxy Watch upravlja pozivima, muzikom i ostalim s baterijom koja je napravljena da traje i po četiri dana. Stvarni vijek trajanja baterije ovisi o mrežnom okruženju, korištenim značajkama i aplikacijama, učestalosti poziva i poruka, broju punjenja i drugim okolnostima. Punjenje sata Galaxy Watch izvodi se bez muke. Postavite ga na bežičnu bazu za punjenje  i sam se počinje puniti.


Kada je u pitanju Galaxy Watch treba istaknuti i kako je sada razdvajanje sata od pametnog telefona lakše zahvaljujući mogućnosti LTE povezivanja na samom Galaxy Watchu. Time je, neovisno o pametnom telefonu, omogućeno korištenje Galaxy Watcha za komunikaciju porukama i pozivima te lociranje i slušanje muzike u više od 15 zemalja zahvaljujući 30-ak operatera.


Galaxy Watch pruža poboljšano zdravstveno iskustvo s novom funkcionalnosti za praćenje stresa, koja automatski detektira visoku razinu stresa i predlaže vježbe disanja. Dodatno, nova funkcionalnost omogućava praćenje ritma spavanja, uključujući i REM fazu, kako bi pomogla korisnicima da prilagode svoje navike spavanja.


S kontrolom stresa i spavanja, Galaxy Watch također pomaže korisnicima u postizanju drugih zdravstvenih ciljeva, poput vježbanja. Galaxy Watch sadrži ukupno 39 vježbi, od čega 21 namijenjenu izvođenju u zatvorenom prostoru, omogućujući korisnicima da prilagode i promijene svoje navike. Korisnici Galaxy Watcha imaju  i mogućnost praćenja unosa dnevnih kalorija. Moguće je i fotografiranje obroka, time se automatski očitavaju nutritivna svojstva u aplikaciji Samsung Health.


Galaxy Watch moguće je pronaći u više veličina i stilova. Srebrna boja sata dostupna je u inačici promjera 46 milimetara, dok su crna i rose gold boje sata dostupne u 42-milimetarskim verzijama. Korisnici mogu dodatno personalizirati svoj Galaxy Watch zahvaljujući velikom izboru remena i kućišta.

Na samom kraju vrijedi spomenuti kako Galaxy Watch posjeduje širok asortiman aplikacija, a svako od vas zasigurno će pronaći nekoliko njih koje odgovaraju vašim  potrebama. Zahvaljujući velikom broju pružaoca sadržaja koji neprekidno raste, može se izabrati nešto iz tog bogatog asortimana.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.