Sarajevo domaćin prvog Nogometnog kongresa Centralne i Istočne Evrope iz oblasti fudbala!

18.10.2019 12:00

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će domaćin prvog Nogometnog kongresa za Centralnu i Istočnu Evropu. Program kongresa zasnovan je na  rješavanju pravnih sporova u fudbalskoj industriji, te pružanje uvida u  poslovnu stranu sporta u Evropi. 

Inauguralno izdanje FCE će biti organizovano pod pokroviteljstvom Fudbalskog kluba Sarajevo, a kongres će se održati u Tarčin Hotel i Spa  Resortu 18. i 19. oktobra 2019. godine. 

Događaj je posvećen razvoju fudbala u regionu, a učesnici iz svih dijelova Centralne i Istočne Evrope razgovarat će o temi pravnih nauka u fudbalu,  finansija i tehničkih pitanja sa kojima se susreću Fudbalski klubovi i  savezi, te igrači i posrednici.  

Kongres je nastao kao zajednička ideja generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić, Markete Haindlove ispred Unije Fudbalera Česke  Republike i Deva Kumar Parmar ispred Parmars i ISDE, s ciljem  podržavanja obrazovanja i unapređenja svih sfera fudbala u regionu. 

“Velika je čast biti domaćin ovako velikog događaja i ponosna sam što će biti realizovan pod pokroviteljstvom FK Sarajevo. U regiji se generalno malo fokusiramo na sportsko pravo i korporativni aspekt nogometa, te je  važnost kongresa zbog toga još veća. U Sarajevo dolaze priznati stručnjaci  iz oblasti prava, sportskih finansija i ostalih sfera fudbala da podijele  svoje znanje sa svim zainteresovanima”, istakla je generalna direktorica  FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić. 

Učešće na Kongresu su već potvrdili Nuno Gomes, proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i  Fiorentine. Gomes trenutno obnaša funkciju generalnog menadžera Sport  Lisboe i konsultanta NPlayersa. Pored Gomesa, Kongresu će prisustvovati  Janez Pejovnik priznati stručnjak za sportsko pravo, trenutno član  Arbitražnog tribunala Nogometnog saveza Slovenije, a zastupnik golmana  Jana Oblaka. Jedan od učesnika je i Luis Fernando Pamplona Novaes,  sportski advokat iz Brazila, te zastupnik Thiaga Da Silve, Evandrua i  drugih. 

Kompletna lista govornika dostupna je na zvaničnoj web stranici http://fceurope.com.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.