x

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo u derbiju bolje od Širokog Brijega, Varešanović junak bordo tima

Varešanović je u igru ušao u 78. minuti, a šest minuta kasnije je postigao gol vrijedan pobjede

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Široki Brijeg u jednom od derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 2:1.

Bordo tim je počeo sjajno. Sarajevo je vodilo već nakon 70 sekundi kada je pogodio Renan Oliveira. Uprkos ranom vodstvu, domaći su nastavili s napadima, a ističe se prilika iz 9. minute u kojoj se našao Frensis Kjeremeh (Francis Kyeremeh).


U 12. minuti prvi put su zaprijetili gosti preko Dominika Radića. A onda u 24. minuti Radić koristi asistenciju Morisa Valinčića i poravnava rezultat.

Primljeni gol nije poremetio domaće koji su nastavili s napadima. Almedin Ziljkić je zaprijetio u 38. minuti, a u finišu prvog dijela šutirao je i Mirza Mustafić.


Mustafić je imao odličnu priliku i na startu drugog dijela, ali lopta nije završila u mreži. Potom je zaprijetio i Ziljkić u 54. minuti, a pet minuta kasnije u šansi se našao i Oliveira.

Gosti su uspješno odolijevali naletima domaćih, a svojim intervencijama istakao se golman Renato Josipović. A onda je meč riješio rezervista Dal Varešanović.


Varešanović je u igru ušao u 78. minuti, a šest minuta kasnije nakon centaršuta Muhameda Muse sa desne strane pogodio glavom za erupciju oduševljenja na Koševu.

Nastavlja se borba za plasman u Evropu. Sarajevo je nakon ove utakmice treći tim lige sa 48 bodova, četiri više od Širokog Brijega. Na 5. mjestu je Željezničar sa 42 boda i utakmicom manje, a meč manje ima i Velež koji je do sada osvojio 41 bod.


Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1 (Oliveira 2', Varešanović 84' / Radić 24')


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.