x

Jordan bio na korak od Knicksa

Sat koji je mogao promijeniti historiju NBA lige

Ovo ljeto u NBA ligi donijelo je velike promjene.

Mnoge velike NBA zvijezde promijenile su ekipe, pa ćemo tako Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta gledati u Brooklyn Netsima, Kawhija Leonarda u LA Clippersima, a Anthonyja Davisa u LA Lakersima...

Ponovo su praznih ruku ostali u New York Knicksima. Jedna od najpopularnijih franšiza već godinama pokušava da napravi ekipu koja bi se mogla boriti za naslov prvaka, ali to im ne uspijeva.

Tako su i ovog ljeta najavljivali velika imena, ali su ostali bez ičeg, pa će na naslov prvaka čekati još (posljednji su osvojili 1973. godine).

Mogli su Knicksi u prošlosti napraviti čuda, a sigurno da bi naslov u Veliku jabuku došao da su 1996. godine uspjeli da angažuju najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana.

Tog ljeta MJ je bio slobodan igrač. Svi su očekivali da će za cifru između 15 i 18 miliona dolara po sezoni obnoviti ugovor sa Chicago Bullsima, ali su se Knicksi umiješali.

Tim iz New Yorka je Michaelu ponudio tada nevjerovatnih 25 miliona dolara po sezoni. Bullsi su imali samo jedan sat da nadmaše ovu cifru i to su bez ikakve dileme napravili.

Jordan je od svog voljenog tima dobio ugovor od 30 miliona dolara po sezoni. Bio je to u tim trenucima najveći ugovor u historiji najjače lige svijeta, a Bullsi su predvođeni Jordanom nakon toga osvojili još dva prstena.

MJ ih je u Gradu vjetra osvojio ukupno šest, ali vjerovatno bi sve bilo drugačije da su Knicksi uspjeli da ga angažuju.

Ipak, nakon svega Knicksi će morati još dugo da čekaju na NBA naslov, jer prema svemu sudeći, pred njima je još jedna jako duga i teška sezona.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.