x

ARAPI U KUPOVINI

Saudijci se narugali Napoliju: Maknite nam se s puta

Sljedeće sezone dolazimo k tebi i kupit ćemo Lobotku. Maknite nam se s puta da vas opet ne kaznimo - poruka je Al Ahlijevog gazde


 Gabri Viega, sjajni veznjak Celte i velika želja Reala i Napolija, otišao je u dojučerašnjeg saudijskog drugoligaša Al Ahli. Veiga je briljirao prošle sezone u La Ligi. Tokom prve kompletne i sada jedine sezone u jednoj od najjačih liga mladić je u 36 utakmica postigao 11 i namjestio 4 gola. Saudijci su Veigu platili 40 miliona eura, a sada su se na društvenim mrežama narugali Napoliju.

Prijetnja Napolijevom gazdi

- Sljedeće sezone dolazimo k tebi i kupit ćemo Lobotku. Maknite nam se s puta da vas opet ne kaznimo - poruka je Al Ahlijevog gazde Aureliju De Laurentiisu, predsjedniku Napolija. Saudijci su tako poručili De Laurentiisu da se ne miješa u njihove poslove, a ova njihova reakcija povezana je i s Victorom Osimhenom.

Anti-saudijska klauzula

Naime, Napoli je na ugovor svog napadača stavio "anti-saudijsku" klauzulu. Klub traži postavljanje cifre od 150 miliona eura, a Osimhen i menadžer od 110 miliona. S 26 pogodaka Osimhen je prošle sezone bio prvi strijelac Serie A i najbolji igrač Napolija, koji je na uvjerljiv način postao talijanski prvak.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.