x

Savjeti kako izaći iz kuće na vrijeme s djecom

Natjerati djecu da se odjeni ili ih odjenuti i nahraniti i izaći iz kuće na vrijeme može biti muka i najboljim trenucima. Pogotovo kada Vam se žuri.

Zato donosimo nekoliko savjeta kako da tome doskočite!

1.Pripremite odjeću večer prije

I to baš sve, od glave do pete. I ne samo za klince nego i za sebe. Tada ćete moći i za vrijeme još mutnog jutarnjeg vida od sna lako navući sve što vam treba. I nećete morati trčati uokolo kao kokoš bez glave u lovu na sparivanje čarape i čisti džemper.

2. Pustite pjesmu za pokretanje

Dočekuju vas djeca i partner poput zombija ujutro? Napravite jutarnji popis za reprodukciju i ubacite neke melodije da se svi podignu. A zatim ih otplešite u smjeru vrata. Posebno je dobar za veću djecu i mrzovoljne tinejdžere koji ujutro gunđaju. Možete zajedno i smisliti vašu listu za reprodukciju. Ideja je da budi raspoloženje, ne da je glasna i iritantna.


3. Kava ili čaj

OK; ovo je standard ali mora biti na listi inače lista savjeta ne bi bila potpuna. Svakako kava ili čaj – trebat će vam! Učinite ih jakim i ako baš ne stignete pripremati, uzmite instant, makar da pusti miris samo…

4. Raspored obaveza

Prihvatite jutro poput šefa. Razradite najbolji redoslijed za sve i koliko je potrebno za svaki zadatak, a zatim razigrajte trupe. Uvijek se dodajte još pet do deset minuta za nepredviđene katastrofe koje prijete pokvariti vaše najbolje zamišljene planove. Kao mama pas je razbio zdjelicu, prolio sam mlijeko po majici, itd..


5. Jednostavne upute

Upotrijebite upute od jedne riječi kako biste natjerali sve da učine to što trebaju. Samo nastavite ponavljati riječi dok svi ne obave zadatke. I dok ne budu poredani spremni za odlazak na vrata. Ili upotrijebite popis zadataka sa slikama svih zadataka koje vaša djeca trebaju obaviti i objesite ih na izlazu.

6. Nema TV dok nisu spremni

Primamljivo je uključiti televizor ujutro dok obavljate stvari, ali oprez – to može biti ubojito. S obzirom da se djeca zadube u crtiće i zaborave na žurbu da se oblače, doručkuju i operu zube. Stoga napravite pravilo “bez televizije prije nego što budete spremni”.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.