x

Želi ostati u Leipzigu

Schick vrši pritisak na čelnike Rome da smanje njegovu otkupnu klauzulu

Češki napadač Patrik Schick pred početak ove sezone stigao je u Leipzig na posudbu iz Rome.

Schick u Romi nije baš opravdao očekivanja i klub ga je odlučio poslati na posudbu u Leipzig što je za njega bio odličan potez. Čeh je pružio nekoliko jako dobrih partija u dresu njemačkog kluba koji je bio odlučan da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

Međutim, situacija oko pandemije koronavirusa je sve poremetila jer je skoro svaki klub finansijski pogođen. Nažalost po Schicka to je promijenilo njegov status u Leipzigu koji neće izdvojiti 29 miliona eura na kraju sezone da otkupi njegov ugovor.

Schick će ostati u njemačkom klubu do kraja ove sezone, a zatim će se vratiti u Romu. No, rimski klub će ga sigurno staviti na transfer listu jer baš i ne računaju na njega u budućnosti.

"Neće biti moguće da platimo 29 miliona eura za Schicka koliko Roma želi. Pokušali smo prepoloviti taj iznos, ali oni nisu pristali. Želimo da nađemo rješenje, ali nažalost to će se teško desiti", poručili su iz Leipziga.

Za njemački klub jedina solucija za ostanak Schicka jeste da Roma smanji njegovu cijenu na 15 milioa eura što su odbili u prvi mah. I Schick će pokušati izvršiti pritisak na čelnike Vučice jer nije tajna da želi ostati u Leipzigu.

Ovaj 24-godišnjak je za Leipzig ove sezone postigao sedam golova u 19 nastupa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.