x

SinoJet kupuje čak 100 Geely Aerofugia letećih automobila

Leteći automobili su dugogodišnja želja i fantazija mnogih ljudi. Ko ne bi volio imati leteći automobil s kojim bi izbjegli sve moguće prometne gužve. A šta kažete na leteći taksi?

Upravo tako nešto pripremaju u Kini. Električni automobili nisu od juče, već postoje brojni modeli koji su se pojavili u proteklih desetak godina, ali ovo bi trebala biti priča o čistim ekološkim letećim električnim automobilima. Možda će jedna od većih kupovina biti upravo ovih pomenutih 100 letećih automobila koje će proizvesti Geelyjev Aerofugia, a koje planira kupiti kineska avio-kompanija SinoJet. Geely je poznati kineski proizvođač različitih automobila, a u novije vrijeme su prepoznati i kao odličan proizvođač električnih automobila. U njihovom vlasništvu su švedski Volvo i Polestar.

Geely Volocopter je nešto što je poznato od prije. Geelyjeva podružnica Aerofugia bi trebala SinoJet opremiti sa 100 AE200 letećih VTOL automobila, a koji će uzlijetati i slijetati kao helikopter (Vertical Take-Off and Landing). AE200 ima propelere s obje strane te ne treba nikakvu pistu za uzlijetanje i slijetanje.

(Računalo.com)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.