x

La Liga

Sjajan derbi u Baskiji: Athletic i Real podijelili bodove, Barcelona usamljena na vrhu

Ekipe Athletic Bilbaoa i Real Madrida odigrale su bez pobjednika posljednji meč subotnjeg programa 4. kola španske La Lige, a konačni rezultat glasio je 1:1.

Madriđani su u Baskiju stigli s imperativom pobjede nakon što je Barcelona porazila Sociedad. Ipak, stvari nisu išle onako kako su navijači Kraljevskog kluba očekivali, Athletic je igrao ofanzivno i prvu ozbiljnu priliku bilježimo u 23. minuta kada Munian šutira, a Courtois fantastično brani. 

Sedam minuta nakon toga Asensio je šutirao, no domaći golman mu prelijepom paradom zaustavlja udarac, da bi u 32. minuti Athletic stigao u vodstvo. Strijelac pogotka bio je Muniain koji je iskoristio loše postavljenu odbranu Real Madrida.


Raul Garcija je četiri minute nakon toga postigao drugi gol za domaći tim, ali je on poništen zbog ofsajda, a posljednju priliku za Real Madrid u prvom poluvremenu imao je Modrić u 38. minuti kada mu Simon brani udarac s distance. 


Real je u nastavku puno ofanzivnije krenuo po postizanje pogotka, Ramos je u 61. minuti imao veliku priliku koju nije pretvorio u pogodak, a onda u 64. minuti rezervista Isco na asistenciju Balea pogađa za 1:1.


U izuzetno nervoznom finišu meča i jedna i druga ekipa su pokušavale stići do pogotka i tri boda, prilike su se redale na obje strane, ali nije bilo pogodaka i Real je u četvrtom kolu izgubio prve bodove.


Zanimljivo, ovo je treći uzastopni remi između ove dvije ekipe nakon što su prošle sezone oba duela završena bez pobjednika. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.