x

Slučaj Jelene Marjanović pred razrješenjem, glavnog krivca hapse za sedam dana!

Dejan Jović (46), zamjenik načelnika odjeljenja za krvne i seksualne delikte Policijske uprave Beograd, koji je uhapšen zbog trgovine uticajem i zloupotrebe službenog položaja, kako se sumnja, opstruirao je istrage u slučajevima teških zločina na kojima je radio. Prema riječima izvora Srpskog telegrafa, Jović je zbog funkcije na kojoj je bio znao dosta o najbrutalnijim likvidacijama u Beogradu, a radio je i na slučaju ubistva pjevačice "Granda" Jelene Marjanović, koje još nije rasvijetljeno.

Advokat Nebojša Milosavljević smatra da je neophodno da dođe do smene u vrhu policije kako bi konačno bilo utvrđeno ko je i zbog čega ubio pjevačicu. On smatra da je slučaj pred rasvjetljavanjem i da očekuje da će napadač biti uhapšen u roku od sedam dana.


- U policiju moraju da dođu novi ljudi koji imaju pozitivne biografije, koji su stručni  svom poslu, a onda da se neriješeni slučajevi izvade iz fioka. Očigledno je neko opstruisao istragu u vezi s ubistvom Jelene Marjanović, jer je nelogično da tri godine od zločina policija i dalje tapka u mjestu - kaže Milosavljević za Srpski telegraf.


On dodaje da je pjevačicin suprug Zoran Marjanović, koji je zasad jedini osumnjičen za ubistvo u Borči, pušten iz pritvora jer nema čvrstih dokaza protiv njega.

Kad je riječ o hapšenju Jovića, Milosavljević kaže da je sarađivao s njim i da je riječ o sposobnom policajcu. Međutim, advokat smatra da je Joviću određen pritvor zbog mnogo ozbiljnijih stvari, a ne samo zbog djela koja mu se zvanično stavljaju na teret.


- Prosto je neuobičajeno da čovjeku takvog profila bude određen pritvor zbog toga što je uticao na to kako da postupa neki drugi policajac. Po meni, to je neka mnogo dublja priča. Jović je radio na slučajevima najtežih zločina i nije slučajno došao na mjesto zamjenika načelnika Trećeg odeljenja. Međutim, ima mnogo neriješenih ubistava o kojima on dosta zna, a sigurno ima i insajdere iz sive zone. Ako je tačno da je bio na policijskim mjerama, ko zna šta su nadležni organi utvrdili s kojim ljudima je komunicirao. Više mi liči da mu je zbog toga i određen pritvor - priča Milosavljević.



(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.