x

vremenska prognoza

Snijeg će u narednim danima padati širom BiH!

U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Prije podne postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tokom noći na subotu.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno prije podne. Slab snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna oko 1 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


U petak u jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Prije podne postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni.


U subotu oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 2 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.


U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 10 stepeni.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.