x

PREMIJER LIGA BIH

Šok na Koševu: Sloga se vraća u Doboj sa tri boda

Fudbaleri Sarajeva odigrali su ispodprosječnu partiju, što su gosti vrlo rado iskoristili i odlično započeli svoju sezonu


Fudbaleri Sarajeva poraženi su u 1. kolu Premijer lige BiH na stadionu Koševo od dobojske Sloge. Utakmica je završena rezultatom 1:2.

Sarajevo je u na početku utakmice bilo dosta opasniji protivnik, a sve pokušaje krunisali su golom u 15. minuti.

Centaršut Francisa Kjeremeha (Kyeremeh) glavom je u šesnaesterac spustio Daniel Avramovski, a akciju je završio brazilski napadač Renan Oliveira.

Taj rezultat je stajao na semaforu do 44. minute, a onda šok za sve navijače, među kojima su bile i "Horde zla".

Dujaković je odlično izveo slobodni udarac, a Dejan Vidić, visoki defanzivac dobojske ekipe, iskoristio je grešku golmana Šahinovića koji je "zaplivao" u zraku i poravnao je rezultat na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

U 69. minuti Sarajevo je ponovo imalo veliku šansu za vodstvo. Kjeremeh je probio po desnoj strani i ubacio loptu, a Oliveira nije uspio loptu smjestiti u mrežu golmana Šćekića.

Samo minut kasnije kazna je stigla na naplatu, a kombinacija već poznata - Dujaković odlično centrira, ovaj put sa desne strane, a Vidić matira udarcem glavom golmana Šahinovića za vodstvo i veliko iznenađenje.

Fudbaleri Sarajeva do kraja su pokušali da izjednače, ali nisu pravili dovoljno opasnih prilika i Sloga se u Doboj vraća sa tri boda.

Igra Bordo kluba bila je ispod svakog nivoa i Sloga je zasluženo ostvarila pobjedu, iako im pred početak utakmice skoro pa niko nije davao šanse.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.