x

IFTARSKI MENI

Spremite rolnice sa sirom

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene

Večeras smo vam pripremili recept za iftar koji će vam se dopasti, a riječ je o rolnama sa špinatom i sirom.

Sastojci:

500 g heljdinih kora

Za premazivanje kora:

100 ml kisele vode

100 ml jogurta

50 ml ulja

1 kašičica soli

Za nadjev:

200 g svježeg špinata

5 jaja

500 g svježeg sira

100 g feta sira

1 kašičica soli

Priprema:

Prvo napravite premaz za kore tako što ćete pomiješati sve sastojke. Špinat sitno nasjeckajte pa ga stavite u dublju činiju.

U isjeckan špinat dodajte sir, so i jaja, dobro promiješajte i dobili ste nadjev. Kore presijecite po dužini. Slažu se po dvije kore, odnosno trake, a svaka se poprska sa po dvije-tri kašike premaza.

Premažite prvu koru, staviti preko nje drugu pa na donji dio stavite tri kašike nadjeva, savijte krajeve kako nadjev ne bi iscurio tokom pečenja pa uvijte u rolnicu. Tako uradite sa svim korama. Rolnice poslažite na pleh obložen pek papirom i blago premažite ostatkom fila koji se koristili za premaz.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.