x

Svečanom ceremonijom završen EYOF: "Mi smo svi pobijedili"! (GALERIJA)

Gašenjem Olimpijskog plamena i svečanom ceremonijom sinoć je u Istočnom Sarajevu završen Evropski olimpijski festival mladih (EYOF).

Na ceremoniji zatvaranja EYOF-a je upriličena i primopredaja zastave između ovogodišnjeg i organizatora narednog EYOF-a čiji je domaćin finski Lahti.

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, kazao je da su sportski radnici i volonteri uradili najveći posao.

"EYOF smatram uspjehom mnogih od vas koji ste ovdje. Plamen mira koji smo nedavno donijeli iz Rima bio nam je potreban i neophodan, a vrijednosti olimpizma ćemo, nadam se, baštiniti zauvijek", kazao je Vuković.


Prisutnima se obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Iako danas zatvaramo EYOF dokazali smo da ssmo spremni otvoriti nova vrata za našu zajedničku, ljepšu budućnost. Okupili smo se oko projekta koji nas je povezao ispravnim vrijenostima. Mi smo svi pobijedili, pobijedio je sport, pobijedila je mladost, pobijedila je budućnost. Neka vječno gori baklja mira i neka je vječna samo borba na sportskim borilištima", poručio je Skaka.


Što se tiče medalja, mladi sportisti iz Norveške EYOF su okončali sa šest zlatnih, jednom srebrenom i pet bronzanih medalja. Druga je Švajcarska koja je došla do po pet zlatnih i srebrenih, te dva bronzana odličja. Na trećem mjestu je Francuska sa četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane medalje.

Među prvih deset nacija EYOF-a su još: Austrija (tri zlata, jedno srebro i dvije bronze), Mađarska (3, 0, 3), Rusija (2, 7, 3), Slovačka (2, 2, 0), Poljska (2, 1, 2), Njemačka (2, 1, 1) i Italija (1, 3, 1).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba/
Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.