x

DOBIO PODRŠKU UČESNIKA

Takmičar Survivora podijelio tešku životnu priču: Pred emitovanje sezone saznao da ima rak!

Učesnik ovogodišnjeg Survivora Luka Jovanović Kalu odlučio je da sa takmičarima podijeli svoju tešku životnu priču.

Naime, Luka je imao rak testisa, a sada je otkrio detalje. Kalu je bio student DIF-a, a na istom fakultetu, predavao mu je cimer iz Survivora, Marko Vasiljević. Kada je Luki ostalo dva ispita, saznao je tužne vijesti.


"Ispričat ću vam priču za koju ne zna puno ljudi pa čak ni oni koji su mi bliski, ali smatram da je sad trenutak da priču podijelim s vama. Riješio sam da se profesionalno bavim snoubordom i da idem ka tome da postanem snoubord instruktor. Imao sam djevojku, i ostalo mi je dva ispita, od kojih je jedan Markov. Sve je djelovalo da život ide mirnim tokom i da ću moći da nastavim mirno. Prijavio sam se za prvi Survivor za koji na kraju nisam pozvan", započeo je Luka, a onda je kroz suze govorio o bolesti.


Za bolest je saznao neposredno pred emitovanje sezone u kojoj nije učestvovao.

"Neposredno pred emitovanje sezone, saznao sam da bolujem od raka testisa. Nisam mogao da završim dva ispita koja su mi ostala, nisam mogao da nastavim sa treninzima, cijeli život mi je stao. Preselio sam se opet nazad iz Beograda u Kostolac, gdje sam i odrastao, i tu je krenula neka moja borba. Kao što je ljudima iz prošle sezone trajao njihov Survivor, trajao je i moj Survivor. Sve vrijeme sam imao u glavi da izađem iz toga kao pobjednik i da budem ljudima inspiracija", rekao je Luka.


On je dodao da njegova životna priča ima uspna i padova te je dodao da je, kad je saznao da ima rak, mislio da je tu kraj.

"Priča ima uspona i padova, u početku sam mislio da je kraj, i smatram da je to dobra stvar, zato što sam poslije bio zadovoljan i sretan. Iako sam u tom trenutku imao 24 godine, rekao sam: 'Okej, zadovoljan sam sa 24 godine, sviđa mi se kako sam živio i ne kajem se ni zbog čega", dodaje.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.