SVI GA VOLE
Tartar umak za prilog jelima
Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca
Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca. Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen može stajati u frižideru nekoliko dana
Sastojci
200 ml majoneze
5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice
1 kašika kapara
1 kašika sitno ribanog češnjaka
so i biber
2 kašike soka od limuna
1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršuna
1 kašičica senfa
Priprema
U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješajte sastojke. Posolite i pobiberite po želji te, ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca.
Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.
Izvor: avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.