x

SVI GA VOLE

Tartar umak za prilog jelima

Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca

Ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca. Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen može stajati u frižideru nekoliko dana

Sastojci

200 ml majoneze

5-6 kiselih krastavaca, ovisno o veličini, prerezanih na 4 dijela i narezanih na trakice

1 kašika kapara

1 kašika sitno ribanog češnjaka

so i biber

2 kašike soka od limuna

1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršuna

1 kašičica senfa

Priprema

U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćete držati tartar) pomiješajte sastojke. Posolite i pobiberite po želji te, ako volite malo kiselkastiji okus, dodajte kašičicu tekućine od kiselih krastavaca.

Poslužite uz omiljeno jelo koje inače jedete s tartarom i to je to! Ovako pripremljen, tartar umak može stajati u hladnjaku nekoliko dana.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.