x

Premijer liga bih

Tatar donio veliku pobjedu Sarajevu protiv Širokog Brijega za ostanak na vrhu tabele

Ekipa Sarajeva minimalno je porazila Široki Brijeg u derbiju 11. kola Premijer lige BiH, a pobjedu Bordo ekipi donio je Benjamin Tatar.

Prvu priliku imali su igrači Širokog Brijega u sedmoj minuti nakon greške golmana Kovačevića, ali mladi čuvar mreže Sarajeva odbranio je udarac Bagarića te je ispravio svoju grešku. 

Bordo tim je teško dolazio u prilike za postizanje pogotka, a početak meča obilježila je poprilično oštra duel igra i s jedne i s druge strane. 


U prvoj trećini utakmice, osim pokušaja Bagarića, publika na stadionu Koševo nije vidjela gotovo nijednu pravu priliku, a vrijedi izdvojiti jedino napad gostiju s Pecare u 28. minuti kada su imali otvorenu situaciju tri na tri, no spetljali su se u finišu. Kazna je stigla odmah na drugoj strani, tačnije u 29. minuti kada Tatar koristi sjajan centaršut Pidre s lijeve strane i glavom matira nemoćnog Bandića za 1:0. 

Odmah u sljedećem napadu Hebibović je šutirao pored gola, a do poluvremena vrijedi izdvojiti i dalekometni pokušaj Rahmanovića kojeg je golman Širokog Brijega odbranio.


U drugom poluvremenu Sarajevo je sigurno čuvalo stečenu prednost, gosti iz Širokog Brijega jalovo su napadali prema golu Kovačevića, a do kraja meča Bordo tim je mogao još uvjerljivije porazili ekipu s Pecare.

Ipak, igrači Sarajeva nisu bili najpribraniji u finišu kada su imali nekoliko ozbiljnih kontranapada, pa je meč završen minimalnom pobjedom Bordo ekipe.


Ovom pobjedom, Sarajevo je zadržalo lidersku poziciju na tabeli s tri boda više od Željezničara koji meč 11. kola tek treba odigrati protiv Slobode na Grbavici. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.