x

SVJETSKO ČUDO

Tehnološki blizanac Rimčeve Nevere u izdanju od kojeg staje dah

Predviđeno je tačno pet primjeraka koji simboliziraju pet najvećih dostignuća slavnog vozača


Pinifarina Battista je po mnogima estetski bolje pogođena od Rimčeve Nevere, a sad se predstavlja u izdanju koje to potvrđuje.


I ne samo to, ovo je još jedna dokaz da su Talijani doista majstori dizajna. Sve postaje jasno kada kažemo da se radi o seriji nazvanoj Edizione Nino Farina. Bolji poznavatelji motosporta sjetit će se kako je Giuseppe ‘Nino’ Farina bio prvi u historiji F1 prvak. Predviđeno je tačno pet primjeraka koji simboliziraju pet najvećih dostignuća slavnog vozača.


Vanjštinom vozila dominira specijalna nijansa crvene boje nazvana Rosso Nino. Donji dio automobila je izveden Bianco Sestriere i Iconica Blu bojama. Dio karbona je ostavljen u 'sirovom' transparentnom izdanju, dok ukupni dojam zaokružuju crni krov i deseterokraki aluminijski naplatci u Satin Gold finišu.

Dvobojni potpis nastavlja se i u kabini. Vozačko sjedalo je crno, a ono suvozača u kombinaciji bež i crne alkantare. Tu su i posebni amblemi na osloncima za glave, te pojasevi u plavoj Iconica Blu boji.


Iz Pininfarine potvrđuju kako nije bilo preinaka na pogonu. I dalje govorimo o 1400 kW i 2340 Nm koji su dovoljni za sprint do 100 km/h za 1.86 sekundi, te 350 km/h maksimalca. Doseg je 476 km.

Premijera specijalne izvedbe Battiste dogodit će se ovog vikenda na Festivalu brzine u Goodwoodu, a mnogi se nadaju kako će ovaj automobil nastupiti na kratkom, ali itekako atraktivnom 'usponu'.


Cijena nije poznata, ali je sasvim sigurno debelo preko dva miliona eura.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.