x

Teslom prešao milion i po kilometara, Mask mu čestitao

Čovjek živi u Karlsrueu, zove se Hansjorg von Gemmingen-Hornberg, a u Njemačkoj je sve poznatiji jer se odlučio na jedinstven poduhvat – da vozi Tesla Model S iz 2014. koliko bude mogao i koliko dugo mu auto potraje.

Pet godina nakon kupovine Modela S, prešao je milion kilometara. Godinu dana kasnije, Ilon Mask mu je poslao kratku poruku: Čestitamo! Fon Gemingen-Hornberg je tada već bio na 1.200.000 km sa svojim Teslom.

Do sada je Nijemac prešao 1,5 miliona kilometara i na putu je da pređe granicu od milion milja. Trenutno, kaže, sa svojim vozilom pređe oko 600 kilometara dnevno, uglavnom umjerenom brzinom na auto-putu.

Zašto Mask djeluje rezervisano? Možda ne želi da podstakne druge vozače da dostignu ovaj nivo?! Naime, ovaj model dolazi sa besplatnim doživotnim punjenjem na Tesla "superpunjačima".

Da sve ipak nije tako bajno, pokazuje sljedeći podatak. Portal Teslamag prenosi da su baterije ovog automobila već tri puta zamijenjene pod garancijom, a osam puta je zamijenjen elektromotor Tesle, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.