x

popularna destinacija

Toskana, krajolik iz bajke

Cijela regija je ispunjena sadržajima u kojima će se svako pronaći bez obzira na godine.

Kada poželite vidjeti nove modne kreacije zaputit ćete se u modnu prijestolnicu u Milanu jer ipak su Italijani poznati kao vrhunski modni dizajneri. A kada se poželite čarobnih krajolika koji ne prestaju fascinirati putnike iz svih krajeva svijeta, onda je Italija opet vaš izbor samo što će vas putovanje ovog puta odvesti prema Toskani.

Krajolik koji je poslužio kao inspiracija mnogima. Pjesnicima, slikarima i ostalim umjetnicima te običnim smrtnicima koji su htjeli do kraja života nositi uspomenu na jedno od najljepših putovanja.


Toskana je regija koja se nalazi u središnjem dijelu Italije na granici s regijom Umbrija na istoku, Lacijem na jugu te Ligurijom na sjeveru. Zapadno od Toskane se nalazi Tirensko more. Čarobna Toskana slovi kao najljepši dio Italije gdje se svi oni koji tamo žive doživljavaju pravim sretnicima.

Odmor u Toskani nudi puno toga. Od razgledavanja renesansnih palača, impresivnih spomenika. Pored čuvenih građevina koje svjedoče o davnim vremenima, Toskana nudi i brojne prirodne lokacije.


U neposrednoj blizini Toskane nalaze su čudesne plaže, a gosti mogu birati između pješčanih i šljunkovite plaža s velikim izborom kafića i restorana. Cijela regija je ispunjena sadržajima u kojima će se svatko pronaći bez obzira na godine.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.