x

Toyota najavila još dva noviteta

Toyota je na posebnom događaju, na kojem je premijerno prikazala novi Land Cruiser i obnovljeni Land Cruiser Serije 70, najavila još nekoliko noviteta.

U pozadini se naime našla i zatamnejna tizer slika sa tamnom siluetom robusnog terenca koji bi mogao da bude nasljednik FJ Cruisera, kao i još jednog modernog SUV-a i terenskog električnog skutera sa tri točka.

Nije zvanično poznato da li su vozila koncepti ili buduća serijaka vozila, ali postoji velika šansa da je u pitanju ovo drugo.

Vozilo na prvoj slici izgleda kao serijska verzija koncepta Toyota Compact Cruiser EV iz 2021. Sličnosti uključuju robusne branike, LED svjetla i spuštenu liniju krova iznad debelog C-stuba. Međutim, izgleda da je ovaj SUV veći i sa višim klirensom.

Toyota nije saopštila nikakve detalje o tehničkim specifikacijama, ali po svemu sudeći postoji velika šansa da dolazi sa potpuno električnim pogonom, prenosi "AutoBlog".

Drugi SUV je sportskiji i aerodinamičniji, vjerovatno dolazi sa električnim pogonom. Ima uglađeniji dizajn, a njegova izvajana karoserija i aerodinamična linija krova izgledaju drugačije od koncepta bZ Large SUV iz 2021. godine.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.