x

Premijerno u Parizu

Toyota predstavila Corollu Touring Sports

Nakon nove Corolle koja je premijerno predstavljena na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi u Toyoti su pripremili i njenu praktičniju karavansku verziju.

Nova Toyota Corolla Touring Sports svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu, a najnoviji model koji će nositi staro i slavno ime razvijen je i dizajniran u Toyotinoj europskoj filijali i namijenjen je kupcima koji žele optimalan spoj rafiniranosti i praktičnosti bez kompromisa.

S fokusom prema hibridnoj tehnologiji Toyota će karavansku Corollu ponuditi u kombinaciji s jednim konvencionalnim turbobenzinskim motorom sa 116 konjskih snaga, a pored poznate i dodatno unaprijeđene 1,8-litarske hibridne pogonske opcije u ponudi je i nova dvolitarska hibridna verzija koja u C segmentu trenutno nudi najviše snage uz najmanju emisiju štetnih gasova.


Zasnovana na TNGA platformi, nova Corolla oslanja se na provjereni MacPherson prednji sistem suspenzije, potpuno novu multilink zadnju suspenziju, novu tehnologiju amortizera i prvi put dostupnu adaptivnu suspenziju. Upravljivost je poboljšana zahvaljujući nisko postavljenom motoru i položaju hibridne baterije ispod zadnjeg sjedišta.


Kao standard u višim paketima opreme ili kao opcija uz doplatu u nižim paketima, nova Corolla nudi širok dijapazon vrhunske opreme koja pruža dodatnu udobnost i praktičnost, kao što su najkvalitetniji "head-up" display, JBL Green Edge Premium audiosistem i mogućnost bežičnog punjenja mobilnog telefona posredstvom Toyota Touch multimedijalnog sistema.


S međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.700 milimetara nova Corolla Touring Sports putnicima na zadnjim sjedištima nudi najviše prostora za noge u svojoj klasi, a dinamičnost praktične karoserije naglašena je proširenim blatobranima. Atraktivnosti će dodatno doprinijeti i dvobojne opcije karoserije koje će kombinovati jednu od četiri ponuđene boje karoserije s krovom, nosačima krova i detaljima u crnoj boji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.