x

Tradicionalni Old Scholl Street Race Mostar okupio najbrže automobile regije na jednom mjestu! (GALERIJA+VIDEO)

Vrelu mostarsku nedjelju na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar dodatno su zagrijali najbrži automobili u regiji. Tradicionalni Old Scholl Street Race Mostar, utrke ubrzanja na 402 metra, privukao je publiku i ponudio pregršt zabave za sve ljubitelje automobila.

.


Oktanski spektakl u Mostaru organizira AMK Extreme, a jedan od organizatora Joško Ambruž, s ponosom kaže kako je ovo najjača ovakva utrka u našoj zemlji sa 127 prijavljenih automobila.

"Drugog dana imamo najbolje od najboljih što ove utrke nude u regiji. Takmičili su se i jučer i nacionalnim konkurencijama, a danas ćemo saznati ko je najbolji u regiji", kazao je Ambruž. 


Sve se boduje po pravilima Svjetske automobilističke federacije (FIA), a u konkurenciji su najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Među brojnim posjetiteljima sreli smo i Asmira Kolašinca, vicešampiona "starog kontinenta" u bacanju kugle koji je došao da podrži prijatelja Mersudina Džankovića, koji je osvojio 1. mjesto u klasi "12 sekundi".



"Prvo su na redu takmičenja po pogonima, zadnji pogon, prednji pogon, dizeli bez obzira na pogon i pogon na sva četiri točka. Onda slijedi super finale po dva najbrža auta iz svih klasa", pojasnio je najavivši i "sekundaše" gdje će se posebno čekati utrka dva automobila s vremenima od devet sekundi.

Organizira se i natjecanje za najljepši automobil, revija old timera...

"Imamo tu Corsu od hiljadu konja, Jankovićev BMW od hiljadu konja, poznati Tomislav Kreševac... Najjača auta regije", zaključio je Ambruž.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba/
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.