x

Traže da vozači imaju ugrađene limitatore brzine u automobilu

Njujork bi mogao da postane prva američka savazna država koja će primJeniti tehnologiju ograničenja brzine u svim vozilima.

Državni senator Endrju Gunardes i poslanica Emili Galager predstavili su nacrt zakona za rJešavanje opasnog ponašanja vozača koji više puta krše saobraćajne zakone, prenosi CarBuzz.

Predloženi zakon cilja na vozače koji su dobili šest ili više kazni za prekoračenje brzine, prolaska na crveno u roku od godinu dana ili su prikupili 11 negativnih poena u roku od 18 mjeseci.

Ovi vozači podležu sudskom nalogu kojim se obavezuje ugradnja uređaja za "kontrolu brzine" u njihovim automobilima. Regulator bi ograničio brzinu vozila na 50 km/h. Kazna se izriče kada vozač pređe 15 km/h preko postavljenog ograničenja.

Ova drastična mjera je slična uređajima za blokiranje startovanja automobila kada je vozač u pijanom stanju, odnosno vozač ne može da upali auto bez prolaska alkotesta.

Njujork bi takođe mogao da postane prva država koja će primjeniti tehnologiju ograničenja brzine u svim vozilima. Prošle godine, zakonodavci su predstavili zakon koji zahtijeva da svi automobili iznad 3.500 evra budu opremljeni sistemima za ograničenje brzine.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.