x

KORISNO

Tri namirnice koje mogu ublažiti mučninu tokom putovanja

Obavezno prije polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete

Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema sa kojima se susreću mnogi kada krenu na put. Kako bi sebi olakšali putovanje ovo su prirodni trikovi koji mogu pomoći da ga lakše podnesete, piše „Novosti magazin“

Obavezno prije polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete. Ukoliko putujete avionom birajte sjedišta u sredini aviona, a ukoliko je u pitanju brod trebaju vam kabine koje su smještene duboko i u sredini broda. Izbjegavajte jake parfeme i obezbijedite izvor svježeg zraka.

Đumbir

Ako osjetite da vam je muka i da vam se vrti, probajte da olakšate sebi sa đumbirom. Popijte dvije kapsule đumbira sa vodom jer ova biljka upija kiseline u stomaku i sprečava osjećaj mučnine. Pomoći će vam i ukoliko uzimate sok od đumbira ili čaj.

Masline i limun

Pojedite nekoliko maslina pred putovanje. One sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje pljuvačke. Ako masline ne pomažu, uzmite limun.

Narežite ga na kriške i stavite ih u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i sisajte kriške limuna da biste ublažili simptome mučnine. Uz to, može vam pomoći i grickanje suhih krekera.

Moć nane

Tokom putovanja protiv mučnine mogu vam pomoći i bombone od mentola.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.