x

osmina finala

Tsitsipas senzacionalno izbacio Federera s Australian Opena

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas (15. ATP) senzacionalno se plasirao u četvrtfinale Australian Opena nakon što je pobijedio favorizovanog Švicarca Rogera Federera (3. ATP) rezultatom 3:1.

Meč je trajao gotovo četiri sata, a rezultat po setovima je bio 6:7, 7:6, 7:5, 7:6 za mladog Grka.

U prvom setu ni jedan teniser nije izgubio svoj servis pa se igrao tie-break. Nakon velike drame i nekoliko mini breakova oba tenisera su imali po tri propuštene set prilike. Kod rezultata 12:11 za Švicarca, neko je iz publike doviknuo "aut", što je dekoncetrisalo Tsitsipasa i poguralo Federera u osvajanju prvog seta. Nikome nije bilo jasno zašto sudija nije prekinuo poen nakon očitog ometanja igre.

Istu sliku smo vidjeli i u drugom setu. Oba tenisera ne griješe na svom servisu, ali je sada Grk bio smireniji i slavio je tie-breaku te izjednačio u setovima. Zanimljivo da su oba tenisera u ovom setu imali po pet asova.

I u trećem setu se ponovila ista priča. Presudan je bio 12. gem kad je Federer izgubio servis, što je bilo dovoljno Grku da dođe na korak do pobjede.

Novi tie-break viđen je i u četvrtom setu, a on je na kraju pripao Tsitsipasu, koji je tako došao do najveće pobjede u karijeri protiv velikog Švicarca.

Tsitsipas će u četvrtfinalu prvog Grand Slama sezone igrati protiv španskog tenisera Roberta Bautiste Agutu, koji je danas savladao Hrvata Marina Čilića.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.