x

VAŽNO

Uređaji koje treba isključiti iz utičnice prije putovanja

Svi oni bi, dok ste na odmoru, trebali biti isključeni iz utičnice, jer, bez obzira na to da li sam aparat radi ili ne, oni i dalje troše struju


Ukoliko planirate odmor, ove stvari obavezno isključite iz struje jer neki kućni aparati, iako su ugašeni, i dalje troše struju, a neki mogu da naprave kvar.

Troše struju

Aparati koje bi trebalo da isključite su modemi, konzole za igranje igrica, laptopi, ruteri i svi aparati koji imaju dodatni punjač.

Svi oni bi, dok ste na odmoru, trebalo da budu isključeni iz utičnice, jer, bez obzira na to da li sam aparat radi ili ne, oni i dalje troše struju.

Također bi trebalo da isključite i sve male kućne aparate poput tostera, blendera i svih aparata s tajmerom, jer bi, dok niste u kući, potencijalno mogli da budu opasni.

Strujno napajanje

Preporučuje se i da iz struje isključite sve uređaje koje regulirate daljinskim upravljačem, jer oni nisu zaista ugašeni i sigurni, sve dok ne prekinete strujno napajanje. Prije odlaska na putovanje obavezno bi trebalo da isključite klimu i bojler.

Kod klime ne morate da prekidate strujno napajanje, dovoljno je da je ugasite. I bojler je dovoljno samo isključiti. Bilo bi dobro i da zavrnete glavni ventil za vodu, jer ćete na taj način osigurati da ne dođe do poplave.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.