x

Uskoro i Volkswagen Nivus

Već neko vrijeme je poznato da će Volkswagen svoju gamu na tržištu obogatiti i manjim SUV-Coupe modelom. Nakon Južne Amerike (gdje se očekuje u junu), ovaj novitet će se kasnije naći i na drugim tržištima, uključujući tu i evropsko od 2021. godine.

Automobil je inače ranije bio poznat samo kao "New Urban Coupe", a zatim je saopšteno da će njegovo komercijalno ime biti Volkswagen Nivus.

Nivus će se bazirati na MQB platformi, pri čemu brazilski sajtovi navode da bi trebalo da ima međuosovinsko rastojanje od 255 cm. Ovdje i podatak da je zapremina prtljažnika 415 litara.

Za sada je potvrđeno da će u gami biti 1.0 TSI trocilindrični benzinac sa 128KS i 200 Nm, a biće dostupan u paru sa manuelnim ili 6-stepenim automatskim mjenjačem. Kako stvari sada stoje, pogon na sva četiri točka neće biti u ponudi.

Dio opreme će činiti i LED zadnja svetla, 17-inčni alu točkovi, multimedia sistem, start-stop sistem i el. otvaranje vrata prtljažnika, a maskirani primerak na slikama odlikuju i brojni crni elementi (prednja maska, ručice na vratima, retrovizori, krovni nosači, alu točkovi).

Za potrebe tržišta Južne Amerike automobil će se praviti u Anchieta fabrici u Brazilu, a u Evropi će za njega biti zadužena fabrika u Španiji.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.