x

KONFERENCIJSKA LIGA

Vest Hem poslije preokreta stigao do polufinala: Fiorentina se vadila

Poznati polufinalni parovi trećeg takmičenja po jačini u Evropi


Sinoć  su odigrane sve četiri uzvratne utakmice Konferencijske lige.

Vest Hem je poslije preokreta slavio rezultatom 4:1 protiv Genta i tako prošao u narednu fazu ukupnim rezultatom 5:2.

Gent je poveo preko Uge Kujpersa (Hugo Cuypers) u 26. minuti. To je bio prekidač za Čekićare i oni su jedanaest minuta kasnije izjednačili preko Mikela Antonia (Michail).

Taj rezultat je stajao do 55. minute na semaforu, a onda je krenula rapsodija fudbalera Vest Hema i šou koji je trajao osam minuta.

Prvo je Lukas Paketa (Paqueta) pogodio u 55. minuti iz penala, da bi tri minute kasnije Deklan Rajs (Declan Rice) pogodio za 3:1. Konačni rezultat je postavio Antonio sa drugim golom na utakmici.

U drugoj utakmici koja se igrala od 21 sat Basel je slavio na gostovanju kod Nice rezultatom 1:2. Ukupni rezultat na kraju ovog dvomeča je glasio 3:4.

Švicarci su slavili tek nakon produžetaka. Nica je povela preko Gaetana Laborda već u 10. minuti i izgledalo je kao da će opravdati ulogu favorita.

Ipak, u 86. minuti je poravnao Žan-Kevin Augustin (Jean), da bi u produžecima, u 98. minuti, Kasim Adams pogodio odlično glavom za Basel i poslao ih u polufinale.

U utakmicama koje su završene ranije prošli su Fiorentina i AZ Alkmar.


Fudbaleri Fiorentine u prvom meču četvrtfinala Evropske lige pobijedili su Leh u gostima rezultatom 4:1, a iako su se Poljaci u uzvratu vratili te imali vodstvo od 3:0, na kraju je tim iz Italije uspio postići dva pogotka i izbjeći istinsku senzaciju.

Az Alkmar je u regularnih 90 minuta utakmice uspio voditi 2:0, čime su poništili rezultat iz prve utakmice kojim su poraženi na gostovanju kod Anderlehta. Pobjednik se odlučio putem penala, koje su bolji izvodili Nizozemci. Rezultat penal serije je glasio 4:1 za AZ.

Polufinalni Parovi:


Vest Hem - AZ Alkmar

Basel - Fiorentina


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.